Over Ons

Weinig auto’s roepen zo’n massaal gevoel van nostalgie op als het Volkswagenbusje. De ‘Hippie bus’ blijft op alle generaties een haast magische aantrekkingskracht houden en is zelfs anno 2019 nog hartstikke hip. Het verenigen van de klassieke old timer met de nieuwste ledschermen. 

Van oude roestbak naar ledschermbus

Voor de start van project ‘Ledschermbus’ waren we specifiek op zoek naar hét Volkswagenbusje T2, de pick-up versie. Een hele zoektocht want in tussen is het een zeldzaam exemplaar geworden. De originele busjes die tussen 1967 en 1979 zijn geproduceerd hadden een oplage van 80.000 stuks. En vind je er dan eindelijk één, dan is die niet te betalen. Begin 2015 kwamen we de huidige bus tegen, in onze ogen de perfecte bus voor dit project: een Volkswagen T2 Pickup uit 1976, met een luchtgekoelde 2 liter 4-cilinder motor. Hij was in redelijke staat, maar er moest een hoop gebeuren. Na de bezichtiging waren we meteen verkocht, de eerste stap om de Ledschermbus te realiseren was gezet.

In december 2019 hebben wij een promo-video gemaakt in Zwolle. Zie hieronder het prachtige resultaat, met dank aan Droneyourfuture !